Home » Schotel » een ovenschotel
Hoe moet je een ovenschotel opwarmen?
Een ovenschotel kan natuurlijk bestaan uit 100en verschillende gerechten, dus is er waarschijnlijk geen kant en klaar antwoord voor het opwarmen van een ovenschotel. Natuurlijk kun je een lekkere ovenschotel met bijvoorbeeld pasta of aardappels prima opnieuw opwarmen, maar de suggesties zullen niet altijd toepasbaar zijn bij elk type ovenschotel.
Maar laat maar horen: Wat zijn jullie favoriete methodes voor het opwarmen van een ovenschotel?
een ovenschotel hoort bij: Schotel
Antwoorden:
Persoonlijk vind ik 10 minuten opwarmen aan de lage kant; bij mij is de schotel van binnen dan nog ijskoud. Ik doe ook een klein laagje water erover (dit was een prei/kaas/aardappelschotel) en wat nieuwe geraspte kaas. Dan folie erover en zeker 20 á 25 minuten in de oven! Na een kwartier doe ik de aluminiumfolie er af.
Verwarm de oven goed voor op 160 graden. Als de oven warm is, giet dan een beetje water (ongeveer 20 ml) over je ovenschotel. Dit doe je zodat de ovenschotel minder uitdroogd. Eventueel kun je er nog wat extra kruiden of kaas overheen gooien, zodat de ovenschotel toch weer iets anders smaakt dan voorheen.
Wat ik vervolgens doe is, ik pak aluminiumfolie en doe dit over de ovenschaal. Vervolgens zet ik de ovenschotel in de oven. Ik haal hem er na ongeveer 10 minuten uit, en dan controleer ik of hij goed warm is. Controleer vooral het midden, dit warmt het langzaamste op. Als het midden goed warm is, dan kun je de ovenschotel eruit halen en lekker opeten.
Zoeken:
Recente berichten
Recente reacties
- Egbert heeft een suggestie voor frikandelbroodje opwarmen
- Joop Klepzeiker heeft een suggestie voor Lasagne opwarmen
- poetin heeft een suggestie voor saucijzenbroodje opwarmen
- Kim van Zijderveld heeft een suggestie voor Lasagne opwarmen
- Jo heeft een suggestie voor Lasagne opwarmen